снимка: 14jbella, УикипедияСеверното сияние е оптично явление, наблюдавано в небето над полярните

...
снимка: 14jbella, УикипедияСеверното сияние е оптично явление, наблюдавано в небето над полярните
Коментари Харесай

В следващите часове в части на света може да се наблюдава северното сияние

снимка: 14jbella, Уикипедия

Северното зарево  е оптично събитие, следено в небето над полярните региони на , образуващо се в резултат на взаимоотношението на заредени частици от слънчевия вятър с . Явлението може да се оприличи на поразително хубав танц на разноцветни светлини в небето.

На север се назовава „ Аурора бореалис “ и на южния полюс „ Аурора аустралис “. Северното зарево може да бъде очевидно в Съединени американски щати и Англия през идващите 24 часа. Наблюдателите на " северното зарево " би трябвало да бъдат деликатни с геомагнитна стихия, която ще освети небето над Земята, оповестява РТС, написа БГНЕС.

Името " северна зора " произлиза от усещането, което се придобива, когато се появи сиянието, изключително когато се гледа от Европа. Тогава на северния небосвод се появява червеникава светлина, както на изток, на разсъмване, преди изгрев слънце.

Северното зарево ще има един ослепителен екран на светлината на Земята през идващите 24 часа, а етерните светлини ще се виждат на повече места от нормално.

Обикновено северното зарево се вижда тук-там като Исландия, Норвегия и Канада.

Но в случай че прогнозите са правилни, полярното зарево може да се види и в Съединени американски щати, на юг до Вирджиния и Северна Каролина, в Средния Запад и във федералната провинция Ню Йорк.

Необичайна светлина ще се вижда и в южната част на Англия.

Историята на полярното зарево стартира от Слънцето. Той се държи като голяма електроцентрала, като силата се основава надълбоко в сърцевината му, където температурата се покачва до над 14 милиона градуса по Целзий.

Тази нуклеарна активност освобождава сила и светлината от ядрото се излъчва на открито. Във външните пластове топлината се отделя на открито и тези електрически газови токове основават магнитни полета вътре в Слънцето.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР